Landal GreenParks

Client

Landal Greenparks 

Jaar
2021
Technologieën

Virtu PVT en HOT

Onze Uitdaging

Landal GreenParks wil onvergetelijke vakanties waarmaken, met een positieve impact op natuur, regio, mens en klimaat. Ze willen dat de gasten de natuur beleven en stimuleren om het bewustzijn van de leefomgeving en de liefde voor de natuur mee naar huis te laten nemen. Zo geldt dan ook hun slogan “Ontdek wat groen kan doen”.

Landal GreenParks heeft zichzelf als doel gesteld om in 2030 volledig klimaatneutraal te zijn. Dit is een doelstelling waar VenFeld graag aan meewerkt. Dus zijn Landal GreenParks en VenFeld een pilot samenwerking gestart. VenFeld heeft vijf huisjes voorzien van de Virtu PVT en HOT buizen. Met deze oplossing kunnen deze vijf huisjes grotendeels van het gas af. 

 

Pilot samenwerking met Landal GreenParks

“De verwachtingen zijn hooggespannen over deze innovatieve techniek. Zullen we met de winter in aantocht in staat zijn voldoende warmte op te wekken? Als back-up laten we de bestaande cv-ketel nog even hangen, maar als deze proef slaagt, kunnen we een belangrijke stap zetten in de verduurzaming van onze parken en het terugdringen van ons gasverbruik.”

Jan-Theo Hoeksema, Formule Manager Faciltair Regio Noord van Landal GreenParks.

Het resultaat

0

Meer energie opgewekt door eigen systeem.

0

Van de energie van de zon kan worden gebruikt voor warmte

0

Huisjes voorzien van duurzame energie